Mijn favorieten

CDB Makelaars uw makelaar voor Heemstede


Gemeente Heemstede

Het ontstaan van Heemstede gaat terug tot de 13e eeuw. Omstreeks 1290 vestigde een telg uit het adellijk geslacht van Holy (nabij Vlaardingen) zich aan het Spaarne. Hij bouwde een kasteel en werd door graaf Floris V met Heemstede beleend. Diverse schenkingen / aankopen vormden uiteindelijk het grondgebied van de Heerlijkheid Heemstede. Dat omvatte het gebied van de tegenwoordige gemeenten Heemstede (tot en met Den Hout nu Haarlem) en Bennebroek. Bij het verdelen van de boedel van Adriaan Pauw in 1653, werd het zuidelijkste deel van de Heerlijkheid Heemstede, genaamd Bennebroek, als een afzonderlijke heerlijkheid beleend.


Ontwikkeling Heemstede
Begin 1900 breken voor Heemstede betere tijden aan. Men ontdekt plotseling dat Heemstede, door zijn gunstige ligging ten opzichte van de grote steden en de zee en door zijn vele natuurschoon, een ideale plaats is om te wonen en daarnaast in de stad te werken. Op 1 mei 1927 werd een groot deel van Heemstede geannexeerd door Haarlem, waardoor het aantal inwoners behoorlijk terugviel. Naarstig werd begonnen met de bouw van nieuwe projecten.??De groei van de gemeente maakte op allerlei gebied voorzieningen nodig. Er werden diverse voorzieningen voor de burgers ontwikkeld en gebouwd, ook nu blijft men werken aan een goed voorzieningen niveau. De nadruk ligt nog steeds op de handhaving en uitbreiding van het kenmerkende groen en op de functie van de gemeente als top-woonlocatie in Zuid-Kennemerland.


Heemstede nu
Tegenwoordig staat Heemstede bekend als toplocatie in Zuid-Kennemerland. Een gemeente met veel groen, prachtige landgoederen, aantrekkelijke winkelstraten en een goed voorzieningen niveau op het gebied van cultuur, sport en recreatie.

 

CDB Makelaars
Charles de Bie
------------------------------------------------
   023 - 534 74 94
------------------------------------------------