Mijn favorieten

CDB Makelaars uw makelaar voor de Spaarnestad Haarlem


Gemeente Haarlem - Hoofdstad van de provincie Noord Holland

Ontwikkeling Haarlem
De stad Haarlem kreeg al in 1245 stadsrechten (als tweede stad van Holland). De stad was strategisch gelegen als schakel tussen het zuidelijk en het noordelijk deel van Holland. Immigranten hebben in een latere periode veel voorspoed gebracht. Zo kwamen er Vlamingen (Herkomst van de naam Vlamingstraat ) die tijdens de Tachtigjarige oorlog naar de Spaarnestad vluchtten na de Val van Antwerpen in 1585. Kunst en cultuur bloeiden, met schilders als Frans Hals en Judith Leijster.

Haarlem nu
Haarlem is tegenwoordig een stad van circa 160.000 inwoners met een centrumfunctie voor de regio, op het gebied van cultuur, sport, zorg en dienstverlening. Haarlem is geen industrie stad maar vooral een diensten economie. Niet verwonderlijk, gezien de gunstige ligging van de stad. De bestuursstad wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de provincie Noord-Holland, verschillende rijksonderdelen zoals inspecties van diverse departementen en de rechtbank. Door de eeuwen heen zijn vele historische gebouwen bewaard gebleven en door de stad kronkelt het Spaarne.

Bezienswaardigheden Haarlem
Haarlem heeft een historisch stadscentrum, dat niet alleen aantrekkelijk is voor toeristen, maar ook voor mensen die uitgaan en voor het winkelende publiek. Zoveel te doen het rijke culturele verleden van Haarlem vind je nog overal in de stad terug.
Haarlem kent talrijke interessante bezienswaardigheden zoals het Archeologisch museum, het Architectuurmuseum, het Frans Halsmuseum en het Teylers Museum. Verder zijn er vele oude hofjes bewaard gebleven en heeft de stad een eigen filmhuis, twee bioscopen, verschillende theaters en een schouwburg. Voor muziekliefhebbers is er bovendien de Philharmonie. Haarlem beschikt over een golfbaan, zwembaden en diverse sportclubs.
De stad kent tal van gezellige terrasjes en cafés en heeft een aantal bijzondere culinaire gelegenheden.

 

CDB Makelaars
Charles de Bie
------------------------------------------------
   023 - 534 74 94
------------------------------------------------