Mijn favorieten

CDB Makelaars uw makelaar voor Bloemendaal

De Gemeente Bloemendaal

De gemeente Bloemendaal bestaat uit de dorpen Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang en Bennebroek. Verder behoort Bloemendaal tot de natuurrijkste gemeenten van Nederland.

Ontwikkeling Bloemendaal
De grote villa’s werden in de 20e eeuw gebouwd. Bloemendaal ontwikkelde zich vanaf ca. 1880 tot een forensenplaats, o.a. door de verbetering van de verkeersmiddelen (trein, tram). Er werden nieuwe villawijken gebouwd: Bloemendaalse Park, Aerdenhout, Duinlustpark, Duin en Daal, Kweekduin, omgeving Julianalaan. Bloemendaal ging zijn typisch landelijke karakter verliezen. Getracht werd wel zoveel mogelijk natuurschoon te sparen.

Pas in 1917 werden kleine woningen gebouwd voor arbeiders en minder welgestelden: Ramplaankwartier (nu gemeente Haarlem), Veldlaan (Aerdenhout), Bloemendaal-Noord (noordhoek Schapenduinen), Sterrebosch, Kinheimpark (Bloemendaal), Oranjekwartier (Overveen).


Bloemendaal Toplocatie
Bloemendaal staat bekend als toplocatie in Nederland. Een gemeente met veel groen, prachtige landgoederen, aantrekkelijke winkelstraten en een goed voorzieningen niveau op het gebied van cultuur, sport en recreatie.

Gezien haar unieke ligging is Bloemendaal voor veel mensen een geliefd woonoord:
op een steenworp afstand van de hoofdstad, de Luchthaven Schiphol en de gezellige stranden van Zandvoort en Bloemendaal. Ideaal voor forenzen, gezinnen met kinderen, en…  voor wie eigenlijk niet?


 

CDB Makelaars
Charles de Bie
------------------------------------------------
   023 - 534 74 94
------------------------------------------------